Noul spital de psihiatrie din localitatea arădeană Căpâlnaş va fi finalizat în cel mult un an. Lucrarea costa 25 de milioane de lei

Noul spital de psihiatrie din localitatea Căpâlnaş inalizat în cel mult un an
Noul spital de psihiatrie din localitatea Căpâlnaş inalizat în cel mult un an
23 iulie 2020, 16:24

Lucrările la viitorul spital au început în iulie 2019, la nouă ani de la primele demersuri făcute de autorităţi pentru realizarea investiţiei, în contextul în care unitatea sanitară funcţionează într-un castel vechi, monument istoric, care a fost retrocedat.

Construcţia în roşu a ajuns la al doilea nivel, fiind amplasată în apropierea actualului spital. Imobilul va avea demisol, parter şi etaj, cu o suprafaţă totală de 5.385 metri pătraţi.

„Este o investiţie necesară şi nu numai pentru că imobilul fostului spital a fost retrocedat, ci şi fiindcă numărul cazurilor de afecţiuni psihice este în creştere. Acesta este şi motivul pentru care Consiliul Judeţean a decis să reabiliteze şi Secţia de Psihiatrie din municipiul Arad”, a spus Iustin Cionca.

Spitalul nou va avea 75 de locuri pentru pacienţi şi o curte destinată activităţilor recreative. Lucrările au o valoare de 25 de milioane de lei, cea mai mare parte a sumei provenind de la Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

În prezent, Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş funcţionează într-un imobil construit între 1876-1879, respectiv Castelul Mocioni-Teleki, numele primilor proprietari, o familie nobiliară. Clădirea a primit funcţiunea de spital abia în 1979.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite