Noul regulament al parcărilor din București intră în vigoare marți, 16 august. Pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 - 5 lei şi pentru zona 2 - 2,5 lei

Atenție unde parcați în centrul Bucureștiului, începând de marți! Atunci vor intra în vigoare noile reguli și tarife privind parcarea. Cei care nu se conformează se pot alege cu roțile blocate, dar și cu amenzi de 200 lei.

14 August 2022, 17:48 (actualizat 14 August 2022, 20:01) Știrile TVR |

Noile reguli și tarife privind parcarea în centrul Capitalei ar fi trebuit să între în vigoare din 15 august. Pentru că este sărbătoare legală, acestea se vor aplica începând de marți.

"Precizez, ca să nu persiste confuzia, că singurele modificări începând de marți vizează „parcări albastre". Nu vor există modificări la „parcările albe", parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu, parcările la marginea bordurii)", a declarat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 - 5 lei şi pentru zona 2 - 2,5 lei.  Cei care nu plătesc se vor alege cu o amendă de 200 de lei şi cu imobilizarea autovehiculului.

Abonamentele lunare variază în funcţie de zonă. Pentru persoanele fizice costă între 210 lei și 1.050 lei, iar pentru persoanele juridice - între 280 lei și 1.400 lei . Posesorii de abonamente pentru zona zero pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot utiliza şi locurile de parcare din zona 2.

IRINA ZAMFIRESCU, specialist în mobilitate urbană: Temerea mea este că de fapt aceste mașini care acum nu mai pot ocupa gratuit locurile care sunt acum amenajate de Primăria Capitalei se vor muta pe străduțele care sunt gestionate de primăriile de sector care nu știu să fi anunțat nicio modificare, nicio măsură care să preîntâmpine acest fenomen.

Achitarea tarifelor se poate face: cash, prin SMS, card, dar şi cu ajutorul câtorva aplicaţii. Există însă multe confuzii după declaraţiile Primarului General și ale viceprimarului, care au viziuni opuse în privinţa eliminării casierilor din parcări sau a procedurii de rezervare a locurilor de parcare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI