Noul președinte al CSM este judecătorul Bogdan Mateescu

Consiliul Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii
3 decembrie 2020, 06:50

ACTUALIZARE: Judecătorul Bogdan Mateescu a primit 13 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și două voturi nule. Procuror Florin Deac a primit 13 voturi „pentru” și 5 „împotrivă”.

Şedința Plenului CSM pentru alegerea președintelui şi vicepreședintelui Consiliului a avut loc joi, de la ora 12.00, la Facultatea de Drept din București. La ședință, unde s-a prezentat și bilanțul Consiliului Superior al Magistraturii, a participat și președintele Klaus Iohannis.

Pentru funcția de președinte al CSM, funcție deținută până acum de judecătorul Nicoleta Margareta Țînț, au candidat judecătorii Evelina Mirela Oprina și Mihai Bogdan Mateescu.

Pentru funcția de vicepreședinte, deținută de Tatiana Toader, a candidat procurorul Florin Deac.

___________________________________________________________________

Judecătorii Evelina Oprina și Bogdan Mateescu candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Alegerile au loc joi, în ședința de plen.

Ședința Plenului CSM pentru alegerea președintelui şi vicepreședintelui Consiliului are loc joi, de la ora 12.00, la Facultatea de Drept din București.

La ședință, unde se prezintă și bilanțul Consiliului Superior al Magistraturii, participă și președintele Klaus Iohannis, care va susține o alocuțiune.

Pentru funcția de președinte al CSM, funcție deținută în prezent de judecătorul Nicoleta Margareta Țînț, candidează judecătorii Evelina Mirela Oprina și Mihai Bogdan Mateescu.

Pentru funcția de vicepreședinte, deținută în prezent de Tatiana Toader, candidează procurorul Florin Deac.

___________________________________________________________

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este instituția cu rol de garant al independenței justiției, care propune Președintelui României numirea în funcție a judecătorilor și procurorilor și veghează la buna desfășurare a activității profesionale a acestora.

Consiliul are competență în recrutarea, promovarea, transferarea, detașarea, sancționarea disciplinară și eliberarea din funcție a judecătorilor și procurorilor.

Consiliul are o influență decisivă și asupra formării inițiale și continue a magistraților, prin coordonarea activității Institutului Național al Magistraturii (INM) și a Școlii Naționale de Grefieri. Toate aceste atribuții sunt astfel reglementate încât să permită CSM să-și îndeplinească rolul care i-a fost conferit prin Constituție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă