Noul ministru al Educației, Monica Anisie, vrea să schimbe structura anului școlar de anul viitor

7 noiembrie 2019, 14:21

Structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată în februarie, prin ordin de ministru. Reprezentanții Ministerului Educației au discutat atunci cu sindicaliștii din Educație, reprezentanții părinților și ai elevilor. Toți și-au dat acordul ca primul semestru să fie scurtat la 15 săptămâni și să dispară vacanța intersemestrială din februarie. Semestrul al doilea începe pe 13 ianuarie, după vacanța de iarnă și este mai lung cu cinci săptămâni. Dezechilibrul dintre cele două semestre înseamnă testări și materie predată pe repede-înaine în primul semestru, spune ministrul Educaţiei.

Se galopează, ăsta este termenul, prin materie, lucrurile nu sunt făcute serios, vă rog să vă gândiți că la Limba română sau la Matematică, de exemplu, trebuie să aibă elevul cel puțin cinci note, elevul de gimnaziu și cel de liceu – patru note, în efectiv… cât? Două luni. Anul viitor voi avea grijă să nu se mai întâmple lucruri acesta pentru că, vă spun sincer, copiii sunt debusolați, a declarat ministrul Educației și Cercetării,  Monica Anisie.

Acum, părinții îi dau dreptate ministrului Educației și spun că n-au nimic împotrivă să se revină la structura cu două semestre egale.

Experții în Educație spun că structura anului școlar ar trebui regândită complet, cu vacanțe mai scurte și mai dese.

Proaspăt instalată în funcția de ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie promite să discute cu toți partenerii sociali înainte de a face schimbări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite