Noul guvern de la Chișinău s-a reunit în ședință, dar cu ușile închise. La întâlnire a participat și președintele Igor Dodon

15 noiembrie 2019, 14:36

La Chișinău, noua echipă guvernamentală s-a reunit într-o ședință cu ușile închise, fără jurnaliști. A fost prezent însă președintele Igor Dodon, care i-a felicitat pe miniștri și le-a dat un sfat.

Igor Dodon nu a oferit doar sfaturi, ci și propuneri pentru agenda executivului.

Noul guvern minoritar, declarat „tehnocrat” de președintele țării, a fost format într-un timp record.

A doua zi după demiterea cabinetului Maia Sandu prin moțiune de cenzură, Igor Dodon l-a desemnat prim-ministru pe Ion Chicu, iar câteva ore mai târziu, lista miniștrilor ajungea deja la Parlament.

Noul guvern a fost învestit contracronometru, cu votul a 62 de deputați socialiști și democrați. Este pentru prima oară în istoria Republicii Moldova când un guvern este învestit în timp atât de scurt. Constituția prevede că un candidat desemnat la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a-și forma echipa și programul de guvernare.

Majoritatea membrilor cabinetului de miniștri sunt consilieri ai președintelui Igor Dodon, dar și persoane afiliate Partidului Democrat și socialiștilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite