Două persoane au murit în Iran, din cauza coronavirusului. Sunt primele cazuri de deces în Orientul Mijlociu cauzate de COVID-19

Coronavirus în Iran
Coronavirus în Iran
20 februarie 2020, 10:51

Acestea sunt primele cazuri cunoscute în Orientul Mijlociu de decese la pacienţi infectaţi cu virusul COVID-19, care a făcut peste 2.000 de morţi de la apariţia sa, între care opt în afara Chinei continentale: unul în Franţa, doi în Hong Kong şi Iran, unul în Japonia, unul în Filipine şi unul în Taiwan.

”Din păcate, cei doi pacienţi testaţi pozitiv la virus au decedat într-o unitate de terapie intensivă din cauza vârstei avansate şi a unui sistem imunitar slab”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour, citat de Irna.

Potrivit Clubului tinerilor jurnalişti (YJC) din Iran, cei doi pacienţi erau din Qom, un oraş şiit situat la aproximativ 150 km sud de Teheran şi nu există informaţii că ar fi călătorit în străinătate.

Unul dintre ei era un fost combatant şi fusese victima armelor chimice folosite de Bagdad în timpul războiului dintre Irak şi Iran, potrivit Irna.

Epidemia provocată de noul coronavirus a infectat peste 74.000 de persoane în China. În alte părţi ale lumii, aproximativ 900 de persoane infectate au fost identificate în aproximativ 30 de ţări.

În Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite au fost prima ţară care a raportat cazuri de purtători ai virusului, în ianuarie.

Sectorul de sănătate şi cel farmaceutic din Iran sunt afectate puternic de efectele sancţiunilor impuse de SUA Republicii Islamice, ceea ce face aproape imposibilă importarea de medicamente, ceea ce a provocat o penurie care a determinat autorităţile să decreteze o raţionalizare, potrivit mai multor specialişti din domeniu citaţi de AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite