Noul comandant al invaziei ruse în Ucraina, Aleksandr Dvornikov, este un „călău”, avertizează un general american

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
11 aprilie 2022, 12:05

Hertling a vorbit pentru CNN despre implicațiile apariției în scenă a lui Dvornikov.

„Dvornikov e un general rus tipic. A fost mobilizat în est, în centru și în sud și a urmat calea obișnuită pentru militarii ruși de top: comandă de infanterie, școlile militare obișnuite. Interesant este că a luptat în războiul din Cecenia și a fost primul comandant rus în Siria, la începutul implicării Rusiei în această țară”, a explicat Mark Hertling.

Modul în care a condus trupele pe front până acum, în operațiuni din Siria, Cecenia, Daghestan sau Crimeea „i-a adus multe medalii” lui Aleksandr Dvornikov.

„Dar a fost și tipul de călău care a dus campanii în care au existat multe atacuri împotriva civililor, a distrus infrastructură civilă, a provocat haos atât în Siria, cât și în Groznîi”, a subliniat Hertling, adăugând că „acesta este omul care trebuie să livreze rușilor un succes militar înainte de parada de 9 mai din Moscova”.

„Dacă va putea sau nu să facă acest lucru e cu totul altă poveste, pentru că nu are foarte multe trupe pentru a executa operațiunile din est”, a conchis Mark Hertling.

Aleksandr Vladimirovici Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a primit de la Vladimir Putin titlul de Erou al Federației Ruse pentru modul în care a condus intervenția militară rusă din Siria.

În septembrie 2016 a fost numit comandant al Districtului Militar de Sud, iar 2020 a fost ridicat de liderul de la Kremlin la rangul de general de armată.

Dvornikov este un adept al tacticii „pământului pârjolit”, iar sub comanda sa forțele rusești din Siria au fost acuzate că au bombardat cartiere civile și spitale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite