Noul Citroen C4 Cactus, un hatchback ultra-confortabil

17 mai 2018, 20:01

C4 Cactus s-a modernizat substanţial, adoptând codurile clasice ale  segmentului, în ceea ce priveşte tehnologia şi motoarele, continuând să se evidenţieze prin personalitatea şi confortul său individuale. Noul cacstus este echipat cu noul sistem de suspensie Progressive Hydraulic Cushions şi scaune reproiectate, conform programului  avansat de confort, Citroën Advanced Comfort.

citroen c4 cactus

Cu designul săumodern și distinctiv,  Cactus propune o experiență inedită în termeni de confort la bord. În acest scop, Citroën și-a valorificat patrimoniul tehnologic în sistemele hidraulice de suspensii. Această tehnologie a fost reinterpretată pentru a deveni accesibilă unui număr cât mai mare de pasageri. Noul C4 Cactus este primul model din Europa care va fi echipat cu suspensii cu Amortizoare Hidraulice Progresive  (Progressive Hydraulic Cushions – PHC) și primul din lume dotat cu scaune Advanced Comfort, garantând un confort inedit.

citroen c4 cactus

SCHIMBARE DE STIL: O INTRARE PE UN SEGMENT SUPERIOR FĂRĂ A-ŞI PIERDE STILUL UNIC

Noul C4 Cactus păstrează trăsăturile esenţiale ale modelului C4 Cactus: atitudine unică şi originalitate prin echilibrul general și formele sale generoase. Modelul îşi schimbă totuşi stilul pentru a se adapta la codul hatchback-urilor compacte îmbunătăţindu-şi statutul şi adăugând o notă suplimentară de puritate. Acesta dispune de o nouă parte frontală, care integrează noile lumini de zi cu tehnologie LED în continuarea simbolului mărcii ce se întinde pe întreaga lățime a mașinii, proiectoarele mai ascuţite subliniate de inserții negre lucioase și o bară de protecție în culoarea caroseriei. În partea din spate, hayonul este evidențiat de noile lămpi spate cu LED şi efect 3D, care lărgesc designul autovehiculului, oferind un aer mai modern. Aspectul dinamic al mașinii este amplificat și de jocurile laterale. Aripile Noului C4 Cactus găzduiesc noul design Airbump®, mai subțire și fixat în partea inferioară, pentru a se adapta stilului hatchback, asigurând în același timp o protecție permanentă a caroseriei. Noul model este un hatchback compact, în mod categoric proaspăt și diferit, în acelaşi timp modern și prestigios, capabil să seducă un număr cât mai mare de clienţi.

DESIGN ORGANIC ŞI FLUID, CU ELEMENTE GRAFICE PUTERNICE

Cu liniile sale pure şi monolite, Noul C4 Cactus prezintă un design fluid şi echilibrat, dinamic şi  fără agresivitate care nu exagerează în materie de linii de stil. Continuitatea neîntreruptă a părţilor din față, laterale și spate oferă impresia de armonie și rafinament, în serviciul unui stil puternic și distinctiv. Silueta monolită a caroseriei și curbele fluide păstrează elementele grafice puternice concentrate pe funcționalitate și în deplină concordanță cu limbajul stilistic al Citroën.

O OFERTĂ COMPLETĂ DE PERSONALIZARE

La exterior, Noul C4 Cactus mizează pe cartea personalizării şi a eleganţei, cu un total de 31 de combinaţii exterioare. Paleta de 9 culori pentru caroserie pune în lumină personalitatea sa cu nuanţe atemporale (Polar White, Obsidian Black, Platinum Grey şi Cumulus Grey), proaspete (Sport Red, Tapenade Grey) şi rafinate (Emerald Blue, Pearl White, Deep Purple).

HATCHBACK-UL ULTRA-CONFORTABIL: O NOUĂ DIMENSIUNE ACCESIBILĂ TUTUROR

O PREMIERĂ ÎN EUROPA: SUSPENSII CU AMORTIZOARE HIDRAULICE PROGRESIVE  (PHC)

Noul C4 Cactus inaugurează, după C5 Aircross în China şi pentru prima dată în Europa, suspensiile cu Amortizoare Hidraulice Progresive ™ (PHC), o inovaţie Citroën care va fi implementată pe viitoarele modele din gamă. Expertiza Citroën în domeniul suspensiilor este incontestabilă. Timp de 98 de ani, confortul suspensiilor s-a aflat în genele Mărcii. De-a lungul anilor, clienţii s-au ataşat de confortul Citroën, care este unic pe piaţă. Bazându-se pe experienţa sa şi pe know-how-ul inginerilor, Citroën a dezvoltat noul sistem de suspensie al cărui obiectiv este de a îmbunătăţi filtrarea, tipică Citroën şi atât de îndrăgită de clienţii Mărcii.

SCAUNE ADVANCED COMFORT PENTRU TOŢI PASAGERII

Pentru un plus de relaxare, scaunele faţă din Noul C4 Cactus sunt dotate cu spumă de densitate mare care îmbunătăţeşte confortul. Această spumă asigură în timp un confort optim, evitând efectul de tasare după un număr mare de ore petrecute la volan, dar şi de uzură a scaunelor după mai mulţi ani de utilizare.

IZOLARE ACUSTICĂ AMPLIFICATĂ

Izolarea acustică este esenţială pentru confortul la bord. Noul C4 Cactus a beneficiat de un proiect global în materie de acustică: geamuri mai groase, încapsularea lunetei, îmbinări de etanşare în jurul tuturor panourilor de deschidere, parbriz acustic şi mai mult material pe peretele despărţitor şi podea. Noul C4 Cactus propune pasagerilor o izolare optimizată faţă de drum, inclusiv un zgomot de rulare şi un zgomot aerodinamic reduse şi o izolare substanţial îmbunătăţită pentru blocul motor şi podea.

CONFORT ÎN MATERIE DE UTILIZARE: TEHNOLOGII PENTRU UN CONDUS RELAXAT

12 SISTEME UTILE DE ASISTENŢĂ LA CONDUS

  • Active Safety Brake: pentru a reduce riscul de coliziune cu un vehicul aflat în faţă prin frânare automată. Camera video multifuncţională situată în partea superioară a parbrizului detectează obstacolele, ca de exemplu un vehicul care rulează în acelaşi sens de circulaţie sau care staţionează. Sistemul declanşează frâna în mod automat atunci când este detectat un risc de coliziune, de la 5 km/h la 85 km/h.
  • Recunoaşterea indicatoarelor rutiere şi recomandări: recunoaşte indicatoarele rutiere de limitare a vitezei şi afişează informaţii pe planşa de bord. Viteza poate fi înregistrată cu un simplu gest pentru regulator/limitator de viteză.
  • Sistem de avertizare la depăşirea involutară a benzii: detectează, la viteze mai mari de 60 km/h, orice depăşire involuntară a liniei albe continue sau discontinue fără ca semnalizarea să fie activată şi avertizează şoferul printr-un semnal sonor şi o alertă vizuală pe planşa de bord.
  • Coffee Break Alert: spune şoferului când este timpul să facă o pauză după ce a condus timp de două ore cu o viteză mai mare de 70 km/h.
  • Alertă atenţie şofer: alertează şoferul în caz de vigilenţă scăzută. Sistemul evaluează starea de vigilenţă a şoferului prin identificarea abaterilor de la traiectorie în raport cu marcajul rutier graţie unei camere video multifuncţionale situată în partea de sus a parbrizului. Această funcţie este potrivită în special pentru benzile rapide, la viteze de peste 65 km/h.
  • Sistem de asistenţă pentru unghiul mort: avertizează conducătorul cu privire la prezenţa unui vehicul în unghiul mort, printr-o lumină afişată în oglinzile retrovizoare exterioare.
  • Park Assist: face din parcare o manevră mai ușoară, mai facilă şi mai sigură. Acest sistem oferă asistenţă activă la parcarea paralelă şi perpendiculară. La cererea şoferului, acesta detectează în mod automat un loc de parcare, apoi direcţionează în siguranţă maşina către acesta.
  • Cameră video pentru marşarier: la trecerea în modul marşarier, camera video afişează imaginea din spatele vehiculului pe ecranul tactil de 7“ alături de repere de culoare în funcţie de proximitatea faţă de obstacole, ceea ce facilitează toate manevrele.
  • Tehnologia Hill Assist: pentru a facilita pornirea pe un plan înclinat, sistemul împiedică deplasarea nedorită a vehiculului pe o pantă atunci când pedala de frână este eliberată. Această funcţie este activă pentru un carosabil cu grad de înclinare mai mare de 3% stabilizând maşina timp de două secunde.
  • Iluminat static de intersecţie: în funcţie de unghiul volanului, fasciculul proiectorului de ceaţă drept sau stâng este activat pe lângă luminile de drum pentru a ilumina unghiul din dreapta sau stânga vehicului până la 75°, atunci când viteza vehiculului este mai mică de 40 km/h.
  • Sistem de acces şi demaraj cu funcţia “mâini libere“: acest sistem permite şoferului să închidă, să deschidă şi să pornească vehiculul fără a scoate cheile din buzunar. Maşina recunoaşte conducătorul de îndată ce acesta apropie mâna de mânerele portierelor din faţă sau portbagaj.
  • Grip Control: permite vehiculului să adapteze motricitatea roţilor din faţă în funcţie de suprafaţa parcursă (zăpadă, nămol, nisip).
  • citroen c4 cactus

ŞAPTE MOTORIZĂRI EFICIENTE ŞI PERFORMANTE, ÎN SEGMENTUL SĂU

Noul C4 Cactus beneficiază de motorizări care asigură o performanţă  superioară. Combinaţia dintre platforma ușoară şi eficientă şi motoarele de ultimă generaţie amplifică plăcerea de a conduce. Gama de motorizări este una largă şi perfect adaptată pentru un condus în mediul urban, deplasări de weekend sau destinaţii mai îndepărtate. Noul C4 Cactus este dotat cu motor PureTech de 3 cilindri pe benzină echipat cu ultimele tehnologii pentru o mai bună reacţie, un consum redus de combustibil şi o reducere a nivelului de emisii (International Engine of the Year 2015, 2016 şi 2017 pentru versiunile PureTech 110 şi PureTech 130) şi cu motoare diesel BlueHDi care conferă ocupanţilor o senzaţie de plăcere la bord,precum şi posibilitatea de a face economie şi de a respecta mediul.

  • Benzină: Noul C4 Cactus este disponibil în versiunea sa cea mai performantă cu motorul turbo PureTech 130 S&S echipat cu cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte. Motorul PureTech 110 de asemenea, turbo, este disponibil cu cutie de viteze manuală cu 5 rapoarte (PureTech 110 S&S manual) sau cu cutie de viteze automată EAT6 cu 6 rapoarte pentru un confort şi o plăcere maxime la bord (PureTech 110 S&S EAT6). Modelul elementar dispune de o motorizare PureTech 82 care utilizează o cutie de viteze manuală.
  • Diesel: Noul C4 Cactus este disponibil încă de la lansare cu motorul BlueHDi 100 BVM şi motorul BlueHDi 100 S&S BVM. În toamna anului 2018, noul hatchback va fi disponiibl cu un motor diesel combinat cu o cutie de viteze automată, pentru şoferii de cursă lungă.

Aceste 7 motorizări sunt completate de BlueHDi 100 S&S ETG6 diesel pentru pieţele mondiale de export.

NOUL CITROËN C4 CACTUS: CARACTERISTICI TEHNICE
Lungime: 4.17 m
Latime: 1.71 m
Inaltime: 1.48 m
Ampatament: 2.60 m
Capacitate portbagaj: 358 l

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă