Noul cancelar federal al Germaniei, Olaf Scholz, a depus jurământul. Priorități: combaterea pandemiei, restructurarea industriei, reforme sociale și protecția climei

8 decembrie 2021, 22:26

Spunea în tinerețe că economia capitalistă trebuie învinsă. Treptat, a început să aibă o viziune mai apropiată de conservatori.

A urcat treaptă cu treaptă pe scara politică, dar în pofida înfrângerilor, și-a văzut imperturbabil de drum. Nu era foarte simpatizat de membrii de rând ai SPD, ba chiar îl porecliseră „scholzomat” pentru că se exprima repetitiv și tehnic.

Când a fost nominalizat la funcția de cancelar, puțini îi dădeau șanse.

Angela Merkel, fost cancelar federal: Postul de cancelar e foarte solicitant. Dar când îl preiei cu bucurie, poate fi una dintre cele mai frumoase funcţii care există„.

Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei:Sunt nerăbdător să îmi exercit noua funcţie, alături de echipa mea. Ziua de astăzi marchează un început bun pentru ţara noastră„.

„Coaliția semafor”, numită așa după componența celor trei partide – social-democrați, verzi și liberali, are planuri mari: restructurarea industriei, reforme sociale majore și protecția climei.

Dar prima mare provocare este combaterea pandemiei. Vineri, Parlamentul votează primul pachet legislativ corona. Include, printre altele, vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă