Noul an școlar vine cu schimbări și noi provocări. În 374 de școli din țară nu se pot face ore deoarece clădirile sunt în reparații

4 septembrie 2022, 19:07

În județul Brașov, elevii de la trei colegii și o școală gimnazială învață în sedii provizorii. Lucrările de reabilitare s-ar putea încheia abia în primăvară, cel puțin la Colegiul de Științe Grigore Antipa.

Și în București sunt licee și școli încă în șantier. Și nu doar din vară.

Colegiul Mihai Eminescu este pe lista clădirilor aflate în reabilitare. Elevii învață în alte două clădiri din oraș. În urmă că doi ani a fost expertizată și încadrată în clasa a doua de risc seismic.

În toată Capitala sunt 36 de unități de învățământ unde elevii au fost mutați în alte sedii. Există chiar și o școală unde elevii vor începe, pur și simplu, școala cu două săptămâni mai târziu, pentru că lucrările nu sunt finalizate și deocamdată nu a fost găsită o soluție pentru relocare.

În toată țara sunt 374 de școli în care nu se pot face ore pentru că se fac reparații.

Cele mai multe unități de învățământ relocate sunt în Vaslui – 40 de școli în tot județul. Constanța, Caraș-Severin și Prahova au câte 18 unități de învățământ care nu sunt gata să-și primească elevii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite