Noul an școlar vine cu schimbări și noi provocări. În 374 de școli din țară nu se pot face ore deoarece clădirile sunt în reparații

Noul an şcolar se anunţă provocator din toate punctele de vedere. Nimeni nu ştie cum va evolua pandemia, autorităţile locale se gândesc deja cu groază la încălzirea şcolilor în acestă iarnă, iar copiii şi profesorii trebuie să se obișnuiască cu multe schimbări. Nu mai sunt semestre, nu mai sunt teze, iar la admiterea în licee nu mai contează mediile din gimnaziu.

04 Septembrie 2022, 19:07 Știrile TVR |

În județul Brașov, elevii de la trei colegii și o școală gimnazială învață în sedii provizorii. Lucrările de reabilitare s-ar putea încheia abia în primăvară, cel puțin la Colegiul de Științe Grigore Antipa.

Și în București sunt licee și școli încă în șantier. Și nu doar din vară.

Colegiul Mihai Eminescu este pe lista clădirilor aflate în reabilitare. Elevii învață în alte două clădiri din oraș. În urmă că doi ani a fost expertizată și încadrată în clasa a doua de risc seismic.

În toată Capitala sunt 36 de unități de învățământ unde elevii au fost mutați în alte sedii. Există chiar și o școală unde elevii vor începe, pur și simplu, școala cu două săptămâni mai târziu, pentru că lucrările nu sunt finalizate și deocamdată nu a fost găsită o soluție pentru relocare.

În toată țara sunt 374 de școli în care nu se pot face ore pentru că se fac reparații.

Cele mai multe unități de învățământ relocate sunt în Vaslui - 40 de școli în tot județul. Constanța, Caraș-Severin și Prahova au câte 18 unități de învățământ care nu sunt gata să-și primească elevii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI