Noua Zeelandă: Câţiva localnici şi-au făcut o insulă ca să scape de o interdicţie de consum de alcool în public

FOTO: David Saunders
FOTO: David Saunders
2 ianuarie 2018, 16:16

Administraţia oraşului Tairua, din nordul Noii Zeelande, interzice consumul de alcool în locuri publice în fiecare an între 31 decembrie şi 6 ianuarie.

De această dată însă, în ultima zi a anului trecut un grup de de circa şapte persoane au creat o insulă în mijlocul estuarului din Tairua pentru a putea consuma alcool în public. Potrivit ziarului New Zealand Herald, membrii grupului s-au folosit de nivelul scăzut al apei la reflux pentru a aduna cu lopeţile suficient nămol pentru a forma o mică platformă capabilă să susţină o bancă şi câteva persoane.

Pe măsură ce apele au înconjurat insula nou-formată, neozeelandezii au început să consume alcool în public, ocolind cu succes legile locale şi scăpând de amenzile forţelor de ordine.

„Asta înseamnă gândire creativă”, a declarat inspectorul John Kelly, comandantul zonei de est a Waikato, pentru Stuff. „Dacă aş fi ştiut acest lucru probabil m-aş fi alăturat lor”, a glumit el.

Interdicţia de consum în public a băuturilor alcoolice de Crăciun şi Anul Nou a fost introdusă pentru a descuraja comportamentul ilegal care a dus la mai multe arestări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite