Noua tulpină de COVID-19, identificată în Marea Britanie, se răspândește rapid

20 decembrie 2020, 09:41

Noua tulpină COVID-19 circulă în special în sud-estul Angliei; de aceea Londra, Kent și Essex se confruntă cu o avalanșă de noi cazuri. Noua varianta este mult mai contagioasă, dar din ce se știe până acum, nu provoacă forme mai grave de îmbolnăvire.

„Aşa cum s-a anunţat luni, Marea Britanie a identificat o nouă variantă a COVID-19”, a spus Whitty într-un comunicat.

El a afirmat că deşi nu există dovezi actuale că noua variantă a coronavirusului provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că ar afecta eficienţa vaccinurilor, autorităţile britanice lucrează în regim de urgenţă pentru a confirma aceste lucruri.

„Am alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăţi modul de înţelegere”, a mai spus oficialul britanic în comunicat.

Din cauza înmulțirii în cascadă a numărului de bolnavi, guvernul britanic a instituit restricții dure în zonele afectate: s-au închis magazinele neesențiale, oamenii care nu locuiesc în aceeași casă se pot întâlni doar în aer liber, dar nu în grupuri mai mari de două persoane, iar circulația spre și dinspre aceste zone este interzisă.

Olanda și Israelul au anunțat că suspendă toate zborurile din Marea Britanie, după ce a fost descoperită noua tulpină COVID, care se răspândește mult mai agresiv.

Guvernul olandez ia în calcul interdicții și pentru alte rute de transport, pentru călătorii din regatul britanic.

În cazul Israelului, interdicția îi vizează și pe pasagerii care doar au făcut escală în Marea Britanie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite