Noua şefă de la Poşta Română a făcut plângere penală la DNA împotriva fostelor conduceri pentru deturnare de fonduri

Elena Petraşcu, numită luna trecută director general interimar al Poștei Române, a trimis corpul de control la filiala Broker de Asigurare. Neregulile găsite fac obiectul unei plângeri penale trimise la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva fostei conduceri a Poştei, relatează News.ro.

12 Noiembrie 2017, 10:51 (actualizat 12 Noiembrie 2017, 10:58) |
Poșta Română / FOTO: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO, http://foto.agerpres.ro

Noua şefă a Poştei Române a declarat într-un interviu pentru News.ro că cea mai mare neregulă găsită este că banii destinaţi majorării capitalului social al filialei Broker de Asigurare cu 1,8 milioane lei au fost deturnaţi şi folosiţi în alte scopuri.

Plângerea penală se îndreaptă, între alţii, împotriva lui Alexandru Petrescu, fost director general al Poştei, care a ocupat totodată în acest an funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, dar şi al Economiei, şi împotriva lui Dante Stein, fost consilier onorific al premierului Victor Ponta şi fost preşedinte CA al Poştei.

"În anul 2015, Consiliul de Administraţie al companiei a hotărât majorarea capitalului social al filialei cu 1,8 milioane lei, în două tranşe a câte 900.000 lei, în martie 2015 şi în septembrie-decembrie 2015 (când director general era Alexandru Petrescu, n.r.). Deşi banii s-au dat cu destinaţia precisă de majorare a capitalului social a acestei filiale, această capitalizare nu a fost pusă în practică", a declarat Elena Petraşcu pentru agenția de presă.

Managementul, Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor Broker-ului au decis să utilizeze banii în alte scopuri, de exemplu pentru plata salariilor. "Mai precis, a fost deturnare de fonduri", spune directorul general al Poştei Române.

Dintr-un raport al Corpului de control de la Poșta Română reiese că fostele conduceri se fac vinovate de faptul că acea capitalizare a Brokerului nu a mai avut loc: Alexandru Petrescu, Andrei Stănescu, Viorel Motoroiu, Cătălin Radu, Benoit Pleska, Dante Stein, Bogdan Patriniche, Bogdan Matei.

Poşta a făcut plângere penală şi către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Dacă Broker de Asigurare s-ar repune pe picioare, ar reprezenta o şansă de relansare pentru Poştă, asemeni modelului italian, consideră Elena Petraşcu. "Având în vedere că banii daţi în 2015 pentru majorarea capitalului social nu au mai ajuns acolo, am purtat discuţii cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi ai Ministerului Comunicaţiilor, ca să vedem ce se poate face legat de acele sume", a mai precizat ea.

Poșta Română a solicitat săptămâna trecută o nouă majorare a capitalului social cu 1,5 milioane lei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 24°C 19°C
CLUJ 19°C 15°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI