UPDATE – Carnagiu la Chicago, la parada de 4 iulie. Șase persoane ucise, iar alte zeci au fost împușcate și rănite. Video cu momentul rafalei de gloanțe

Impuscaturi Chocago
Impuscaturi Chocago
4 iulie 2022, 19:44

UPDATE 2 – Cel puțin 26 de persoane au fost rănite și cel puțin șase persoane au fost ucise prin împușcare, luni dimineață, la parada de Ziua Independenței, din Highland Park, au confirmat oficialii, cerând locuitorilor să continue „să se adăpostească pe loc”, deoarece bărbatul înarmat era încă în libertate.

UPDATE 1 – Poliția a anunțat că se confirmă 5 decese, iar 19 persoane au fost trimise la spital.

Mai multe persoane au fost împușcate de-a lungul unui traseu al paradei de 4 iulie, în suburbia de nord Highland Park, luni dimineață (ora Americii), în ceea ce oficialii legii au numit o ”situație cu împușcător activ”, anunță presa americană.

Inițial, ziarele locale au anunțat că sunt 9 morți și 57 de răniți, informație care nu a fost confirmată de autorități.

Trăgătorul, un tânăr

S-a raportat că trăgătorul este încă activ imediat după ora 11 a.m. Surse au spus că persoana ar putea trage din vârful unei clădiri înalte.

Trăgătorul, care nu a fost încă identificat, a fost descris de poliția din Highland Park ca fiind un bărbat alb între 18 și 20 de ani, cu corpul mic și părul negru, mai lung. El avea un tricou alb sau albastru, potrivit comandantului poliției din Highland Park, Chris O’Neill.

Se pare că el a fugit şi este „considerat înarmat şi periculos”.

Covelli a spus că bărbatul a tras la întâmplare în oamenii de la paradă, cu o pușcă, de pe acoperiș.

Spitalul NorthShore Highland Park a declarat într-un comunicat că unitatea tratează 26 de persoane, dintre care cinci au fost transportate la Spitalul NorthShore Evanston.

Traseul paradei era lângă Central Avenue și Second Street.

Parada a fost anulată

Împușcăturile au început imediat după ora 10 a.m. în centrul suburbiei Highland Park, potrivit rapoartelor. De-a lungul traseului paradei a fost văzută o prezență masivă a poliției din departamentele de stat și cele vecine cu Chicago.

Parada a fost oprită la aproximativ 10 minute după ce a început, la ora 10 dimineața, când au fost trase focuri, lovind un număr necunoscut inițial de participanți la paradă și trimițând sute de oameni să se adăpostească pentru siguranță.

Un reporter de la Chicago Sun-Times a văzut pături acoperind trei cadavre însângerate și alte cinci persoane rănite și însângerate lângă standul de recenzii al paradei. Mai mulți martori au spus că au auzit mai multe focuri de armă. Un martor a spus că a numărat mai mult de 20 de împușcături.

Unii dintre răniți au fost transportați la spitalul Highland Park pentru îngrijiri.

Poliția le spunea oamenilor: „Toată lumea să se împrăștie, vă rog. Nu este sigur să fiți aici”.

În timp ce fugeau de pe traseul paradei, participanții la paradă au lăsat în urmă scaune, cărucioare pentru copii și pături în căutarea adăpostire, fără să știe ce s-a întâmplat.

Polițiștii patrulau zona cu puști de asalt.

VIDEO Chicago

 

La locul tragediei au sosit un număr mare de mașini de poliție și pompieri.

Ce spun martorii

Larry Bloom, localnic,  care era la paradă când au început împușcăturile, a spus pentru NBC Chicago, că la început spectatorii au crezut că sunetul „popping” face parte din paradă.

Ai auzit ca un „pop, pop, pop” și cred că toată lumea s-a gândit că poate este un afișaj pe unul dintre flotoare și apoi s-a deschis”, a spus Bloom.

Am țipat și oamenii țipau”, a spus Bloom. „Ei au intrat în panică și doar se împrăștiau și eu, știi, nu știam. Știi, era chiar deasupra noastră.”

Reprezentantul american Brad Schneider a spus că el și echipa sa de campanie se adunau la începutul paradei când a început împușcăturile.

 

„Echipa mea și cu mine suntem în siguranță”, a spus el. „Aud despre pierderea vieții și al altor răniți. Condoleanțe familiei și celor dragi; rugăciunile mele pentru cei răniți și pentru comunitatea mea; și angajamentul meu de a face tot ce pot pentru a face copiii noștri, orașele noastre, națiunea noastră mai sigure. Destul E deajuns!”

Oficialii din Highland Park le-au cerut locuitorilor să evite zona centrală a orașului, deoarece poliția a răspuns „la un incident”.

Lake Shore Country Club este, de asemenea, închis.

Orașul Highland Park a furnizat foarte puține informații despre incident într-o postare pe Facebook chiar înainte de 10:45 a.m., spunând doar că parada de 4 iulie, din oraș, a fost anulată.

VIDEO cu momentul în care au început împușcăturile

 

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală elementară din Uvalde, Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi zece oameni într-un magazin din Buffalo, New York.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite