Nouă persoane din comuna Pătrăuți din Suceava, aflată în carantină, au fost întoarse din drum, de pe Aeroportul Sibiu. Primarului i se va face dosar penal

10 aprilie 2020, 21:22

ACTUALIZARE

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, a declarat că nouă persoane din comuna Pătrăuți din Suceava au fost întoarse din drum, de pe Aeroportul Sibiu.

Pe zborul charter programat pentru decolare astăzi (vineri – n.r.) la ora 18.20 cu destinația Karlsruhe s-au prezentat la îmbarcare 9 persoane cu domiciliul în comuna Pătrăuți jud. Suceava, localitate aflată în carantină în baza Ordonanței Militare nr. 6. Aceștia au fost identificați la punctul de trecere al frontierei, drept urmare nu li s-a permis să călătorească. Transportul acestora către localitatea de domiciliu va fi asigurat sub coordonarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției”, a spus Andreea Ștefan.

Adrian Ispeciuc, primarul comunei Pătrăuţi, județul Suceava, s-a ales cu dosar penal pentru că a eliberat adeverințe localnicilor aflați în carantină, pentru angajatorii din străinătate.

________________________________________________________________________________________________________

Imaginile surprinse ieri pe aeroportul din Cluj-Napoca, cu aproape două mii de oameni, care au stat ore bune, unul lângă altul, în plină stare de urgență, au stârnit indignare în rândul opiniei publice. Astăzi, autoritățile au luat măsuri ferme.

„Au fost oprite în filtrele de la intrarea în județul Cluj toate mașinile care aveau că destinație aeroportul Cluj-Napoca, astfel încât oamenii să nu vină să aglomereze, așa cum s-a întâmplat ieri, aeroportul” a spus prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

În total, 6 zboruri, cu aproape 900 de persoane, au plecat astăzi de la Cluj-Napoca spre Germania.

Muncitorii vor lucra în agricultură și vor câștiga între 1.500 și 2.000 de euro pe lună. Aeronavele au decolat însă cu câteva ore întârziere, deoarece nu primiseră aprobare de la Ministerul Transporturilor.

În urma situației de ieri, de la aeroportul clujean, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor și vor analiza dosarele românilor care au plecat să muncească în străinătate.

Printre ei și peste 30 de românii din comună suceveană Pătrăuţi. Localitatea este în carantină și, conform legii, nimeni nu are voie să iasă sau să între, decât pentru situații excepționale.

Oamenii totuși au plecat, în baza unei adeverințe eliberate de primar pentru angajatorii din străinătate.  Premierul Ludovic Orban, în direct la TVR, a spus că statul nu poate interveni în cazul românilor care pleacă să muncească.

Peste 90 de mii de români urmează să plece în această perioada la muncă în străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite