Noua lege a taximetriei a adus scumpiri pentru clienți și amenzi usturătoare pentru șoferii Uber

16 mai 2019, 19:40

În prima zi cu noile reglementări aduse Legii taximetriei, au apărut și sancțiunile pentru cei care practică transportul de persoane de tip ride-sharing. Patru șoferi au fost prinși și amendați, susțin polițiștii Brigăzii Rutiere. Trei dintre conducătorii auto au rămas și fără dreptul de a conduce timp de șase luni, pentru că nu aveau autorizație de taxi valabilă. Noile reglementări i-au speriat pe cei care lucrează pentru companiile de ride & sharing.

Creșterea timpului de așteptare a fost însoțită și de o sporire semnificativă a tarifelor afișate pe paltformele companiilor. Printre taximetriștii din Capitală, părerile sunt împărțite.

Ministrul Transporturilor anunță că în scurt timp vor fi elaborate reglementări și pentru transportul de persoane de tip Uber sau Bolt, în urma discuțiilor cu reprezentanții companiilor de profil.

Și reprezentanții Consiliului Concurenței spun că e necesară reglemantarea acestui tip de transport public, nu interzicerea lui.

Prin viitoarea lege, mai spune Bogdan Chirițoiu, trebuie să se asigure același grad de protecție pentru consumatori, fără a fi necesar să fie identic cu cadrul pentru taximetria clasică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite