Noua lege a diminuării risipei alimentare, opțională pentru agenții economici

1 februarie 2019, 18:44

Legea diminuării risipei de alimente a fost adoptată în 2016 dar nu s-a aplicat până acum. Nu a avut norme de aplicare.

În forma inițială, agenții economiei erau obligați să ia măsuri pentru a preveni risipa.

Între timp, regulile s-au schimbat și nu mai sunt obligatorii.

Dar şi producătorii și comercianții primesc facilităţi fiscale dacă donează marfa în loc să o arunce.

Spre deosebire de alte țări europene, în România sunt puţine bănci de alimente care adună mâncarea și băuturile donate de producători şi comercianți.

Avem doar trei centre mari care redistribuie alimentele către ONG-uri, cantine și centre sociale.

Romănia aruncă peste 2,2 milioane de tone de alimente bune de consum pe an.

Suntem pe locul nouă în Europa la risipa alimentară deși figurăm în topul țărilor sărace.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite