Nouă copii cu probleme cardiace au fost operați pro bono la un spital privat din Sibiu de medici români, britanici și germani

19 ianuarie 2019, 19:53

Miruna are doar 8 luni. La naștere, medicii i-au spus mamei că șansele micuței de a trai nu trec de 6 luni dacă nu va fi operată pentru o afecțiune congenitală cardiacă. O astfel de operaţie se poate face la clinicile din Tîrgu Mureș și Cluj unde listele de aşteptare sunt foarte mari. Dar Miruna a avut noroc. A fost operată la Sibiu de medicii români şi străini care fac intervenţii pro bono.

Alti 8 copii cu vârste de până în 7 luni au fost operați în această săptămână într-un spital privat modern. Fiecare intervenție a costat în jur de 5000 de euro, dar banii au fost strânşi din donaţii de o fundaţie.

Peste 50 de medici și cadre medicale din România și străinătate fac aceste operații pro bono, la Sibiu.

În ultimii 4 ani au fost operați astfel peste o sută de copii. În România, în sistemul public, există doar trei centre specializate pentru astfel de intervenţii şi pentru fiecare există liste de aşteptare.

Medicii implicați în proiectul de la Sibiu speră ca în următorii ani România să dezvolte mai multe clinici de chirurgie cardiacă pentru copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite