Noua Casă Albă. Restart America | Ramona Avramescu, trimisul special al TVR: Washington, un oraș blocat înainte de învestirea lui Joe Biden

18 ianuarie 2021, 22:07

Va fi o inaugurare cum nu a mai fost alta, fără public din cauza pandemiei, fără preşedintele încă în funcţie şi cu zeci de mii de soldaţi pe străzi.

Ramona Avramescu: „E o atmosferă complet diferită de ce ar trebui să fie în preajma unei inaugurări prezidențiale, dar este și puțin deprimantă. Orașul este pustiu, este complet închis, blocat. E foarte puțină lume pe străzi, deși azi, în Statele Unite este sărbătoare, este ziua lui Martin Luther King și americanii au liber. … Doar câțiva militanți Black Lives Matter sărbătoresc această zi, în rest orașul este aproape pustiu. E și foarte greu să ajungi în centrul Washingtonului, sunt blocaje pe o rază de trei kilometri în centru. … În zona Capitoliului, după evenimentele din 6 ianuarie, sunt deja 15 mii de soldați din Garda Națională și sunt blocaje la fiecare colț de stradă, sunt filtre de securitate și e aproape imposibil să ajungi în acea zonă.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite