Noua Casă Albă. Restart America | Joe Biden a participat la o ceremonie dedicată americanilor care și-au pierdut viața în pandemie

19 ianuarie 2021, 21:56

În mai puțin de 24 de ore, la Casa Albă îşi începe mandatul cel de-al 46 lea preşedinte, iar marile posturi de televiziune vor transmite în direct ceremonia.

Joe Biden a ajuns marți seara la Washington, unde a participat, alături de vicepreședintele ales, Kamala Harris, la o ceremonie dedicată americanilor care și-au pierdut viața în pandemie. Numărul acestora a ajuns astăzi la 400 de mii.

Deși suntem fizic despărțiți, noi, poporul american, suntem uniți în spirit, a declarat Kamala Harris.

Pentru a ne vindeca trebuie să ținem minte. Doar așa ne putem vindeca. E important să facem asta, ca națiune. Haideți să aprindem luminile care să mențină reflexia asupra celor pe care i-am pierdut, a spus, la rândul său, președintele ales, Joe Biden, înaintea unor momente de reculegere și intonării unor imnuri în memoria victimelor COVID.

(w500) Joe Biden,

La Lincoln Memorial au fost aprinse 400 de mii de lumânări – câte una pentru fiecare viață pierdută din cauza coronavirusului. De asemenea, Washington Monument a fost iluminat simbolic, alături de alte clădiri și monumente-simbol din toată America, printre care Empire State Building din New York și Space Needle din Seattle.

S-au ținut slujbe în bisericile din întreaga țară și s-au tras clopotele de 400 de ori în memoria victimelor.

TVR1  a transmis în direct ceremonia la care participă Joe Biden, într-o Ediție Specială de la ora 00.00.

Combaterea pandemiei, salvarea economiei, vindecarea unei națiuni profund divizate de ultimul scrutin și puternice tensiuni rasiale – acestea sunt provocările pentru Joe Biden, la început de mandat. Viitorul președinte democrat are sarcina dificilă de a pansa rănile Americii. Mesajul către americani, rostit chiar înaintea plecării din Delaware spre Washington, a fost deopotrivă încurajator și sensibil.

“Ştiţi, sunt foarte emoţionat…Aceasta e America. Acesta e Delaware. Locul speranţei şi al luminii, al posibilităţilor nelimitate. Sunt onorat să fiu viitorul preşedinte şi comandant suprem. Voi rămâne mereu un fiu mândru al statului Delaware”, a spus președintele ales.

În momentul în care Biden ateriza la Washington, președintele Trump își rostea discursul de adio, într-o înregistrare video: “Inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere. De asemenea, le dorim să aibă noroc – un cuvânt foarte important”.

Deși pare un gest de bunăvoință față de succesorul său, Donald Trump, care nu și-a recunoscut înfrângerea la alegerile prezidențiale, nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden în acest discurs. Una dintre ultimele sale acțiuni ca președinte a fost grațierea a peste 140 de persoane, chiar înainte de a pleca de la Casa Albă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite