Noua Casă Albă. Restart America | Învestirea noului preşedinte american, sub tema „America Unită”

20 ianuarie 2021, 12:46

400 de bătăi de clopote și 400 de lumânări aprinse pentru cei 400.000 de oameni uciși de COVID în Statele Unite. O scurtă și sobră ceremonie, fără spectatori, la care președintele Biden și vicepreședintele Harris au lansat mesaje de unificare.

Combaterea pandemiei, salvarea economiei, vindecarea unei națiuni profund divizate de ultimul scrutin și puternice tensiuni rasiale – acestea sunt provocările pentru Joe Biden, la început de mandat. Viitorul președinte democrat are sarcina dificilă de a pansa rănile Americii.

Mesajul către americani, rostit chiar înaintea plecării din Delaware spre Washington, a fost deopotrivă încurajator și sensibil.

În momentul în care Biden ateriza la Washington, președintele Trump își rostea discursul de adio, într-o înregistrare video.

Deși pare un gest de bunavoință față de succesorul său, Donald Trump, care nu și-a recunoscut înfrangerea la alegerile prezidențiale, nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden în acest discurs. Una dintre ultimele sale acțiuni ca președinte a fost grațierea a 73 de persoane, chiar înainte de a pleca de la Casa Albă.

Toate evenimentele importante vor fi transmise astăzi, în direct, înt-o serie de ediţii speciale la TVR1.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite