Noua Casă Albă. Restart America | Joe Biden are planuri revoluționare în politica externă a SUA

20 ianuarie 2021, 22:58

Biden și-a anunțat intenția de a reveni, în relațiile internaționale, la cooperare și parteneriat. În repetate rânduri, Joe Biden, a subliniat că nicio țară nu poate combate de una singură crizele de securitate sau terorismul, schimbările climatice sau proliferarea nucleară, terorismul cibernetic sau migrație în masă.

Joe Biden: „Trebuie să ne aducem aminte cine suntem! Aceasta este America!”

În campania electorală, Joe Biden a punctat câteva teme ale viitoarei sale politici externe: renun’area la separarea familiilor imigranților și adoptarea unor politici la frontiere, eficiente dar democratice, în cooperare cu Mexicul și Canada.

Ridicarea restricțiilor de intrare în Statele Unite pentru persoanele venite din state musulmane și combaterea atacurilor de orice natură ale Rusiei împotriva țărilor occidentale. Principala piatră de încercare în politica externă a președintelui Biden va fi gestionarea relației cu China.

Joe Biden l-a nominalizat pentru postul de secretar de stat pe fostul consilier adjunct pentru securitate națională pe Anthony John Blinken, între 2013 și 2015, și secretar de stat adjunct în următorii doi ani, în timpul mandatului lui Barack Obama. Printre altele, Blinken a criticat decizia președintelui Trump de a retrage militarii americani din nordul Siriei și s-a pronunțat împotriva îndepărtării de China.

Dar, în acest moment, principala direcție strategică a noului președinte este că Statele Unite nu tebuie să conducă doar prin exemplul puterii ci, mai degrabă, prin puterea exemplului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite