Nou val de COVID-19, cu peste 13 mii de noi îmbolnăviri. Medicii ne reamintesc să evităm aglomerația şi, atunci când este nevoie, să purtăm mască

România se confruntă cu un nou val de coronavirus. Formele date de noile tulpini sunt, în general, ușoare și nu e nevoie de internare. La nivel naţional, au fost peste 13.000 de cazuri noi de Covid, doar săptămâna trecută şi 31 de decese. Mai multe spitale din ţară au redeschis secțiile Covid, ca măsură de siguranță. Medicii ne reamintesc să evităm aglomerația şi, atunci când este nevoie, să purtăm mască.

03 Octombrie 2023, 19:50 (actualizat 04 Octombrie 2023, 01:27) Știrile TVR |

La Brașov, a fost redeschisă secția modulară ATI Covid, în curtea Spitalului Județean. Cazurile de infectare au crescut de la o zi la alta, așa că toate cele 7 paturi au fost ocupate de pacienți care au făcut forme mai grave.

MARIUS LEONTE - purtător de cuvânt, Spitalul Județean de Urgență Brașov: Spitalele nu sunt pregătite și dotate pentru cazurile de maximă gravitate și atunci s-a redeschis acest pavilion modular cu 7 paturi de terapie intensivă care s-au ocupat imediat. În momentul de față avem 3 bolnavi intubați și 4 bolnavi pe oxigen.

În județul Brașov sunt peste 800 de cazuri de Covid-19, din care aproape jumătate doar în municipiu. Situația pare să se îmbunătățească, spun medicii.

MIHAI CĂTĂLIN VĂSII -  prefectul judeţului Braşov: La sfârșitul lunii august și în perioada lunii septembrie, atunci când a fost o oarecare presiune pe spitalul de infecțioase. În momentul de față constatăm că numărul de cazuri cunoaște o reducere semnificativă și acest lucru ne bucură foarte tare.

Specialiștii ne sfătuiesc să fim atenți la toate simptomele și să ne comportăm responsabil.

Prin telefon, Anca Bâtiu - purtător de cuvînt DSP Brașov: Pacientul se izolează la domiciliu timp de 7 zile sub atenta supraveghere a medicului de familie. Contacții nu se mai izolează la domiciliu obligatoriu, dar evident există recomandarea de respectarea izolării față de bolnav.

Și în județul Timiș au explodat cazurile de Covid-19. Au fost înregistrate peste 800 de noi îmbolnăviri, dintre care mai mult de 140 în rândul copiilor. La o școală din Timișoara a fost declarat focar.

LUISA TÎRCĂ - jurnalist, TVR Timişoara: 15 persoane sunt internate la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara cu Covid-19. Din fericire, sunt forme ușoare de Covid-19.

CRISTIAN OANCEA - manager, Spitalul de Boli Infecţioase "V.Babeş", Timişoara:
Există o creștere în ultimele doua-trei săptămâni. Avem medicație preventivă, avem medicație curativă. Indicăm să nu facă abuz de antibioterapie, ținând cont că vorbim de o pneumonie virală.

Testul pentru depistarea virusului, în special cel PCR, rămâne cel mai relevant pentru a vedea dacă o persoană are Covid sau nu. Cu atât mai mult cu cât, în această perioadă, sunt înregistrate și multe viroze și alergii, dar și cazuri de gripă.

La nivel național,  între 25 septembrie și 1 octombrie, peste 13 mii de persoane au fost confirmate cu Covid-19, iar o mie au fost internate. În spital au ajuns și 131 de copii. 31 de oameni și-au pierdut viața fiind diagnosticați cu Covid-19.


SITUAŢIA INFECTĂRILOR CU COVID-19

- 13,165 de cazuri noi de Covid-19, în săptămâna 25.09.2023 - 01.10.2023

- 31 de decese

- internaţi: 1.077 de pacienți, dintre care 131 sunt minori

- la ATI: 80 de adulţi şi 2 copii

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI