Nou termen în judecarea dosarului Colectiv: 4 decembrie

20 noiembrie 2017, 10:15

ACTUALIZARE  Încă o amânare în procesul Colectiv. Părinții victimelor sunt nemulțumiți de tergiversare. De această dată, procesul s-a amânat pentru data de 4 decembrie, pentru că nu au fost citate două părţi civile în Italia. Instanța era așteptată să ia o decizie în privința cererii DNA de a introduce statul că parte garantă. 349 de victime și urmași ai victimelor solicită despaguburi de 280 de milioane de euro, iar procurorul a ratat că averea inculpaților nu acoperă valoarea pagubelor. De aceea, a susținut procurorul DNA, este nevoie ca satatul român să plătească despăgubirile.

ACTUALIZARE Judecarea dosarului Colectiv este aşteptată să înceapă astăzi la Tribunalul Bucureşti. În acest dosar sunt inculpaţi fostul primar Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Magistraţii au amânat acum aproape o lună discuţiile în acest caz, fapt ce i-a nemulţumit pe părinţii tinerilor care au murit în urma incendiului.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti trebuie să decidă dacă acuzaţiile care sunt aduse pompierilor implicaţi în avizarea fostului Club se vor judeca separat sau nu. Magistratul trebuie să decidă și cu privire la cererea procurorului DNA de a introduce statul ca garant pentru plata despăgubirilor.

Magistrații de la Tribunalul București trebuie să judece și cu privire la cererea DNA de a introduce statul ca garant pentru plata despăgubirilor cerute de victimele din dosarul Colectiv.

În acest dosar, 139 de persoane, 11 spitale și alte 5 instituții solicită despăgubiri de câteva zeci de milioane de euro până la 100 de milioane de euro.

Procurorii DNA susțin că averea inculpaților, a patronilor clubului, artificierilor și a fostului primar Piedone, nu ar acoperi aceste despăgubiri, în cazul în care vor fi acordate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite