Nou scandal diplomatic cu Israelul. Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa compară Piața Victoriei cu Fâșia Gaza

22 august 2018, 19:57

Pentru a justifica mai plastic intervenția violentă a jandarmilor asupra protestatarilor în data de 10 august, deputatul PSD a făcut o paralelă între evenimentele din Piața Victoriei și confruntările din Gaza.

Nicolae Bacalbașa, deputat PSD (preluare RFI): „Eu ştiu, că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel. Grănicerii israelieni, până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci, zicându-se că se încalcă legi acolo. Toţi cei care au depus plângeri ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, participare la o demonstraţie după orele 21 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei”.

Ambasada Israelului îl acuză pe parlamentarul PSD de neadevăr și insulte aduse poporului evreu și celui român. „În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenția politicianului român că declarațiile sale denaturează faptele cu privire la situația din ultimele luni de la granița cu Fâșia Gaza și am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparații nepotrivite și șocante. Domnul Bacalbașa îi insultă cu afirmațiile sale și pe protestatarii români pașnici care au fost prezenți în Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas. Solicităm public domnului Bacalbașa să-și retragă spusele și să se asigure că, pe viitor, astfel de asocieri cel puțin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale”, precizează Ambasada Israelului în România.

Reacţia ambasadei este cu atât mai dură cu cât, în data de 10 august, 4 cetăţeni israelieni au fost bătuţi de jandarmi. Victimele se aflau într-un taxi, în apropierea Pieţei Victoriei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite