Nou record al numărului de pacienți infectați cu coronavirus internați la terapie intensivă. 10% din probele prelevate în ultima zi, pozitive

3 august 2020, 20:40

Este prima dată în ultimele 12 zile când numărul infectărilor a scăzut sub o mie, cu mult sub recordul negativ din 30 iulie, cu 1.356 de cazuri.

Situația rămâne totuși îngrijorătoare dacă ne raportăm la numărul total de teste efectuate.

Diana Brâncuș, jurnalist TVR: „În ultima zi au fost prelucrate mult mai puține teste decât în mod obișnuit, aproximativ 8.000, dintre care 2.400 la cerere. Nu mai puțin de 10% dintre probe au ieșit pozitive, ceea ce este foarte mult – de 5 ori mai mult decât ar arăta un nivel de echilibru, potrivit specialiștilor„.

Medicii se așteaptă ca numărul cazurilor noi să crească și în perioada următoare.

O scădere ar fi posibilă doar dacă respectăm regulile de protecție sanitară.

419 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă – cei mai mulți de la declanșarea pandemiei. Numărul celor care au pierdut lupta pentru viață se apropie de 2.500.

Medicii atrag atenția că populația tânără și copiii transmit foarte ușor infecția cu SARS-CoV-2.

Pentru pacienții cu forme severe de boală, Romania va primi peste 25 de mii de doze de Remdesivir, în trei tranșe. Prima sosește pe 7 august. Flacoanele vor ajunge în țară printr-un contract finanțat de Comisia Europeană.

Dar pentru a tine la distanță pericolul îmbolnăvirii, regulile de bază rămân purtarea măștii, respectarea regulilor de igienă și distanțarea fizică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite