Nistor: S-a depus o solicitare pentru proteste, joi sau vineri. Vrem garanții vizavi de grila de salarizare. Cu cât se prelungește acest conflict există riscul amânării examenelor. Totul depinde de Guvern

7 iunie 2023, 10:41

În momentul de față nu am ajuns în faza în care putem vorbi despre amânarea examenelor, dar cu cât se lungește acest conflict de muncă există și acest risc. Totul depinde de Guvernul României, a spus Marius Nistor.

Liderul sindical a anunțat că s-a depus o solicitare pentru acțiuni de protest pentru joi sau vineri, Depinde cum vom primi aprobare din partea Primăriei Capitalei. 20 de mii de persoane.

Marius Nistor a reiterat faptul că sindicatele vor garanții vizavi de grila de salarizare și bineînțeles salariul debutantului care ar trebui să fie echivalent cu salariul mediu brut pe economie, în momentul în care vor exista aceste garanții, colegii noștri vor decide în cunoștință de cauză, a spus președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor.

El a respins informațiile emise marți de Ministerul Educației cu privire la numărul de 15.000 de profesori care au încetat greva, spunând că e vorba de profesori care nu sunt membri de sindicat

”În grevă sunt și nemembri de sindicat. Majoritatea celor care s-au retras (din grevă – n.red.) nu sunt membri de sindicat, deci cifrele prezentate de minister sunt nesemnificative”, a spus Nistor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite