Nou proiect de desființare a Secției Speciale. Nemulțumirea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, și a unor magistrați

21 ianuarie 2022, 18:21

În momentul în care Secția Specială se va desființa, cele 7000 de dosare cu magistrați vor fi preluate de Parchetul General și parchetele curților de apel, iar actualii procurori de la Secția Specială se întorc de la parchetele de unde au venit, a explicat ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Noua unitate de parchet care va ancheta infracțiunile magistraților va avea 12 procurori la București și 30 în țară. Vor fi selectați de procurorii șefi și numiți de plenul CSM.

Noul proiect de desființare a Secției Speciale, fără ca dosarele de corupție ale magistraților să se întoarcă la DNA, a stârnit nemulțumirea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, și a unor magistrați.

De la înființare, în 2018, Secția Specială nu a prins niciun magistrat corupt. A dus însă un război cu ceea ce a numit abuzuri ale procurorilor.

Unul dintre aceștia fiind fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi, care conduce acum Parchetul European. Kovesi are încă statut de inclupat în două dosare ale acestei secții și a cerut Curții Supreme să oblige instituția să dea mai repede o soluție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă