Nou atac nocturn al Rusiei, care a lansat 7 rachete S-300 asupra oraşului ucrainean Zaporojie şi în împrejurimi

Rachetă S-300
Rachetă S-300
12 octombrie 2022, 13:50

”Noaptea aceasta duşmanul a lansat din nou un atac mişelesc cu rachete. Circa şapte rachete S-300 au fost lansate împotriva Zaporojie şi împrejurimilor” oraşului, a informat şeful administraţiei militare din regiunea cu acelaşi nume, Oleksandr Staruh, într-un mesaj pe Telegram citat de agenţia Ukrinform.

Staruh a menţionat că două rachete au lovit un cartier din centru fără să se producă pagube semnificative, iar alte cinci rachete au căzut în suburbii.

Dintre acestea cinci, trei au provocat distrugeri într-o localitate din apropierea Zaporojie – o clădire rezidenţială a fost parţial distrusă, iar echipele de salvare au scos trei persoane în viaţă, de sub dărâmături -, iar două au căzut pe un câmp dintr-o altă localitate.

”Din fericire nu s-au înregistrat victime”, a spus el.

Administraţia militară regională din Zaporojie a menţionat într-un comunicat pe Telegram că trupele ruse au bombardat marţi 22 de localităţi din regiune, provocând distrugeri la infrastructura civilă.

Pe de altă parte, marţi au fost evacuate din teritoriul temporar ocupat 61 de persoane, între ele nouă copii.

”De la începutul războiului pe scară largă, Zaporojie şi întreaga regiune au fost ţinta a 202 atacuri. Ca rezultat al atacurilor, au murit 242 de civili, locuitori ai oraşului Zaporojie, între care şi 10 copii”, a declarat la rândul său Artem Kisko, şeful poliţiei regionale, care a adăugat că 713 persoane au fost rănite, între care 39 de copii.

Aproape toate bombardamentele au avut loc în timpul nopţii, între orele 22:00 şi 08:00, iar principalele obiective au fost infrastructuri civile, hoteluri, staţiuni balneare şi centre educative, a menţionat Kisko.

Totodată, primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a informat pe Telegram că în oraşul ocupat temporar a avut loc o explozie puternică.

”Nu a fost o dimineaţă bună pentru ocupaţii din Melitopol: s-a produs o explozie puternică în oraş. Zgomotul s-a auzit în mai multe cartiere, dar cel mai tare s-a auzit în partea de nord a oraşului”, a scris edilul.

Potrivit unor informaţii preliminare, un autoturism a sărit în aer, potrivit EFE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite