CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

Notre Dame renaște din cenușă. Refacerea catedralei va costa 150 de milioane de euro

Reconstrucție. Acesta este cuvântul de ordine la două zile de la incendiul devastator care a distrus o parte din Catedrala Notre Dame din Paris. Pompierii, autoritățile, donatorii, cu toții vor să evalueze cât mai repede pagubele și să treacă la refacerea acestui monument atât de iubit. Între timp, continuă ancheta care, la final, va trebui să răspundă la întrebarea legată de cauzele izbucnirii flăcărilor distrugătoare.

17 Aprilie 2019, 20:46 Știrile TVR |

Guvernul Franței va iniția un proiect de lege pentru reconstrucția catedralei și va lansa un concurs internațional de arhitectură pentru a alege cea mai bună variantă de refacere a turlei complet distrusă de flăcări.

Premierul Edouard Philippe a anunțat că această lege va avea în vedere reduceri fiscale pentru cei care donează, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice.

Între timp, încep să se adune banii pentru refacerea catedralei, simbol cultural și spiritual atât de iubit în toate colțurile lumii.

Aproape un miliard de euro s-au adunat din donații, iar banii continuă să se adune în conturile fundațiilor antrenate în acest proiect.

Miliardari ai planetei, autorități și persoane publice au început să doneze pentru reconstrucția catedralei. Multe persoane au dorit însă să rămână anonime. Operațiunea de refacere a catedralei va costa mult și va dura câteva zeci de ani, după cum spun unii specialiști.

Catedrala Notre Dame este în continuare supravegheată de peste 60 de pompieri dar și de specialiști care țin sub observație structura acestei construcții emblematice.

Cu foarte multă grijă, operele prețioase care au rămas în interiorul catedralei sunt în curs de evacuare.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI