Notele la sport, înlocuite de calificative. Proiectul de modificare a legii educației a fost depus la Parlament

Notele la Educaţie Fizică şi Sport ar putea fi înlocuite de calificative. Iniţiativa aparţine mai multor senatori PSD, care spun că astfel elevii vor veni cu plăcere la orele de sport. Pe de o parte, s-ar pune punct fenomenului scutirilor medicale nejustificate. Pe de altă parte, ar fi eliminate inegalităţile dintre elevi, mai precizează semnatarii proiectului de lege. Profesorii de sport nu sunt de acord cu aceste argumente.

18 Aprilie 2019, 18:56 (actualizat 18 Aprilie 2019, 19:41) |
Notele la sport, înlocuite cu calificative
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit proiectului depus în Parlament, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, sistemul de notare la materia Educaţie fizică şi Sport ar urma să fie schimbat. În loc de note vor fi  introduse calificativele, "foarte bine", "bine", "suficient" şi "insuficient".

Excepţie vor face şcolile cu profil sportiv. Iniţiatorii spun că schimbarea e necesară din mai multe motive: în primul rând, printr-un sistem de notare lejer toţi copiii, inclusiv cei supraponderali, vor fi încurajaţi să participe la orele de sport, fără să le fie teamă că vor avea medii mici. Proiectul nu este însă pe placul profesorilor de educaţie fizică.

Într-o primă fază iniţiatorii proiectului au dorit să propună doar calificativele "admis" şi "respins", dar în cele din urmă s-a renunţat la idee.

În prezent, elevii din clasele V - VII fac săptămânal câte două ore de Educaţie fizică şi Sport. La clasa a VIII-a doar o singură oră. La liceu sunt tot câte două ore, cu excepţia clasei a X-a real, care are o singură oră.

Înainte de a modifica sistemul de notare, profesorii spun că elevii au nevoie de condiţii în şcoli pentru a face sport. În urmă cu o lună, în ultimul moment s-a renunţat la o altă iniţiativă care prevedea scoaterea mai multor ore de sport din ciclul primar.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI