Note bune la Bacalaureat 2017. Rata de promovare este de 71,4, cea mai mare din ultimii 8 ani

5 iulie 2017, 10:05

Promovare bună la bacalaureart – peste 71 la sută. E cel mai bun rezultat din 2012 încoace. Atunci, după introducerea camerelor de supraveghere în sălile de examen, promovarea a fost sub 45 la sută. La sesiunea de acum au fost și multe note mari. Aproape 100 de absolvenți de liceu au reușit performanța de a avea medii de 10.

„91.754 de absolvenți de liceu au promovat examenul de Bacalaureat. Avem un procent de promovare de 71,4%”, a anunțat ministrul Educației. „Sunt licee care au zero promovabilitate la Bacalaureat”, a mai spus Liviu Pop.

Cei mai silitori elevi au fost cei din județele Sibiu (83,73%), Bacău (83,54%), Iași (82,91%) și Cluj (82,75%). În București, doar 42% dintre absolvenți au promovat în această sesiune. 179 de candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni, a transmis corespondentul TVR Laura Fronoiu.

Astăzi, până la ora 20:00, se pot depune contestațiile, care vor fi soluționate până duminică. Luni, 10 iulie, vor fi afișate rezultatele finale.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, toate probele scrise, să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea şi cel putin media 6 la probele scrise.

Ministrul Educației a declarat, într-o conferință de presă, că are de gând să modifice atât metodologia pentru examenul de Bacalureat, cât și pe cea de admitere la liceu.

„Trebuie să modificăm metodologia de admitere la liceu. Ceea ce se întâmplă zilele acestea la o școală din București, elevii și părinții fac suta de kilometri pentru a se înscrie la un liceu din Capitală, este un lucru inuman. Alături de colegii mei din minister, alături de inspectorii școlari și colegii din inspectorate trebuie să regândim metodologia de admitere în liceu, și nu numai, în sensul în care să nu alerge persoanele cu dosarele, ci să alerge hârtiile”, a afirmat Liviu Pop.

Sesiunea a doua a Bacalaureatului

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august — la Limba și literatura maternă, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 — 30 august — competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16:00, și depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00 — 20:00.

Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite