Nostalgii sovietice. „Fabricat în URSS”, melodia care a răsunat la spectacolul lui Putin, pe stadion, la Moscova

19 martie 2022, 11:36

Au fost 200 de mii de oameni pe stadionul din Moscova, unde autoritățile au organizat un eveniment care să marcheze anexarea Crimeei.

A fost un spectacol cu accente de tristă amintire, unde patriotismul a fost mai degrabă un motiv pentru nostalgii sovietice.

O melodie intitulată „Fabricat în URSS” nu a lăsat loc niciunui dubiu privind dorințele, și poate chiar intențiile Kremlinului.

Ucraina şi Crimeea, Belarus şi Moldova, totul este ţara mea!

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Noi suntem poporul multinaţional al Federaţiei Ruse, uniţi de un destin comun pe pământul nostru. Sunt primele cuvinte din legea fundamentală a Rusiei, din Constituţie, şi sunt cuvinte încărcate de un adânc înţeles şi o mare importanţă. La aceste cuvinte s-au gândit şi de ele au fost mânaţi şi cei din Crimeea şi Sevastopol când au votat în referendumul din 18 martie 2014. Au trăit şi trăiesc pe pământul lor, dar şi-au dorit un destin comun cu patria lor istorică, Rusia.

Discursul lui Putin a fost însă întrerupt brusc de televiziunea de stat, ca și cum președintele nici nu ar fi fost acolo.

Potrivit unor participanți, Putin a vorbit și a părăsit scena înainte ca intervenția lui să fie difuzată, iar Kremlinul a vorbit de o defecțiune tehnică.

Potrivit unor jurnaliști de la fața locului, și participanții au fost aduși cu autobuzele, obligatoriu, la petrecere. Majoritatea erau angajați la stat și au primit zi liberă pentru a fi pe stadion.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite