Norvegienii testează uleiul de pește împotriva Sars-Cov-2. Participarea este voluntară și se va desfășura în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021

16 noiembrie 2020, 11:56

O lingură de ulei de cod pe zi te poate apăra de COVID-19. Cel puțin asta au descoperit cercetătorii norvegieni. În primăvară, când testau populația, au observat că cei care consumă regulat acest ulei prezintă un risc mult mai mic de infectare și dacă totuși se îmbolnăvesc fac o formă ușoară.

Cercetătorii Universității din Oslo au extins acum studiul pe ulei de cod la 70.000 de oameni și va fi cel mai mare test clinic din istoria țării. Participarea este voluntară.

Jumătate vor primi ulei de cod, iar cealaltă jumătate un placebo, adică ulei de porumb și apoi se vor compara rezultatele. Testul se va desfășura în perioada noiembrie-aprilie.

Uleiul de cod este un produs foarte utilizat în țările nordice fiind o bogată sursă de vitamina D, atât de necesară în iernile lungi și fără soare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite