Norvegia – România 2-2, în preliminariile EURO 2020. „Tricolorii” au revenit de la 0-2 cu „dubla” lui Keșeru

Keșeru a marcat ambele goluri ale naționalei
Keșeru a marcat ambele goluri ale naționalei
8 iunie 2019, 00:19

România a smuls un punct cu multă şansă, graţie golurilor marcate de Claudiu Keşeru (77, 90+2), după ce scandinavii au condus cu 2-0, prin golurile lui Tarik Elyounoussi (56) şi Martin Oedegaard (70).

Echipa antrenată de Cosmin Contra nu a făcut un joc reuşit, dar a continuat să lupte şi a fost răsplătită pentru insistenţa sa.

Nordicii au dominat jocul şi au avut prima oportunitate de gol în min. 9, dar Selnaes a fost semnalizat greşit în ofsaid, în poziţie de gol.

Tătăruşanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei României, prima sa intervenţie având loc în min. 11, când a intervenit bine la centrarea lui Elabdellaoui. King (17) a fost aproape de deschiderea scorului, dar şutul său a ocolit colţul lung. Tătăruşanu (19) a respins şutul lui Henriksen din afara careului şi l-a blocat în situaţie de unu la unu pe King (34).

România a avut puţine acţiuni reuşite în prima repriză, remarcându-se doar loviturile slabe de cap ale lui Puşcaş (30) şi Grozav (36), ambele reţinute de portar.

Prima ocazie clară a României a fost semnată de Keşeru (55), al cărui şut de la 24 metri a fost respins de portar.

Norvegia a deschis scorul în min. 56, prin Tarik Elyounoussi, care a reluat în plasă mingea deviată de Grigore la şutul lui Oedegaard, după o eroare a lui Anton. Tricolorii au replicat în min. 65, când, la centrarea lui Deac, Keşeru a trimis la colţul scurt, dar portarul a reţinut.

După ce Tătăruşanu l-a blocat pe Elyounoussi, scăpat spre poartă (67), gazdele au majorat diferenţa prin Oedegaard (70), care a marcat după o lansare a lui King, care a trecut subtil de Grigore.

România a forţat egalarea a atacat în valuri, fără a avea prea multă inspiraţie, dar în cele din urmă a reuşit egalarea, în min. 90+2, prin Keşeru, care a marcat din apropiere, din pasa lui Maxim.

Naţionala României are acum un bilanţ de o victorie, un egal şi un eşec în această campanie, iar luni va întâlni echipa Maltei, în deplasare, meci în care Dragoş Grigore nu va avea drept de joc (suspendat).

Partida de la Oslo a fost precedată de un moment de reculegere în memoria lui Lennart Johansson, fostul preşedinte al UEFA, decedat săptămâna aceasta.

Keşeru (77) a marcat primul gol al României, cu capul, din recentrarea lui Grigore, în urma unui corner executat de Maxim.

Nordicii au fost aproape de a tranşa disputa, pe contraatac, dar Tătăruşanu a fost din nou providenţial, în situaţie de unu la unu cu Elyounoussi (82).

SURSA: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren

Ucraina completează grupa României la EURO 2024, după ce a învins Islanda