NORVEGIA | Poliția a început chestionarea premierului Erna Solberg pentru încălcarea restricțiilor

Erna Solberg
Erna Solberg
23 martie 2021, 15:13

”Am început o investigaţie şi parte a acesteia implică intervievarea prim-ministrului. Am luat iniţiativa şi chestionarea a început”, a declarat inspectorul de poliţie Per Morten Sending.

Ancheta ar urma să se încheie în această săptămână.

Erna Solberg a prezentat scuze pentru că, alături de 13 membri ai familiei, a sărbătorit într-o staţiune montană împlinirea vârstei de 60 de ani, în pofida unei interdicţii guvernamentale privind evenimentele cu mai mult de zece participanţi.

”Am planificat o cină la un restaurant, care am crezut că respectă normele privind coronavirusul. A fost un restaurant unde am rezervat trei mese separate şi am păstrat distanţa între noi”, a explicat Solberg. ”Pot doar să prezint scuze pentru faptul că nu am înţeles că aceasta, potrivit definiţiei din lege, este un eveniment”, a adăugat ea.

Şefa guvernului de la Oslo a susţinut impunerea de reguli stricte pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2, ceea ce a făcut ca Norvegia să înregistreze una dintre cele mai mici rate de infectare şi printre cele mai puţine decese cauzate de COVID-19. Totuşi, ţara nordică raportează în prezent o creştere rapidă a numărului de infectări cu tulpini mai contagioase ale coronavirusului, ceea ce sporeşte presiunea asupra spitalelor.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite