Norvegia: Controale la frontiere de la 1 mai. Există pericol de amenințări teroriste

Oslo
Oslo
30 aprilie 2017, 11:49

Norvegia instituie controale la frontiere începând de la 1 mai, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe.

Autoritățile de la Oslo au decis să aplice controlul sistematic al persoanelor şi documentelor de identitate şi de călătorie pentru toți cei care intră în sau părăsesc spaţiul Schengen, prin punctele de frontieră norvegiene.

Măsura a fost impusă în urma evaluărilor de risc de securitate şi se va menţine până când autorităţile norvegiene vor aprecia că nivelul pericolului ameninţărilor teroriste va fi suficient de redus.

La intrarea şi ieşirea din Regatul Norvegiei vor fi controlați și cetăţenii, și cetăţenii străini, inclusiv cetăţeni ai statelor membre UE şi SEE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.politi.no/nyhet_16825.xhtml , http://oslo.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite