Norvegia: Cinci persoane ucise într-un atac cu săgeți. Agresorul e un bărbat cu probleme medicale, convertit la islamism

14 octombrie 2021, 06:53

Un bărbat de 37 de ani, cu cetățenie daneză, dar domiciliul în Kongsberg, Norvegia, a colindat pur și simplu pe străzile din centrul orașului înarmat cu un arc cu săgeți, a intrat prin mai multe locuri și i-a atacat pe cei care i-au ieșit în cale. Nu pare să-și fi ales victimele. Și nici să fi avut complici, din informațiile de până acum, spune poliția.

OLE SAEVERUD, şeful poliţiei: Poliţia îl cunoştea pe acest bărbat care în trecut a avut probleme legate de radicalizare. Nu am mai înregistrat nimic despre el în 2021, ci numai înainte.

Fotografii cu săgeţi negre căzute pe jos sau înfipte în perete au făcut înconjurul televiziunilor norvegiene. În micul oraș cu 25.000 de locuitori, aflat la 80 de km de capitală Oslo, atacul a semănat groază.

LINE LEIRMO, localnică: Ne afectează pe toţi cei din oraş, din toată Norvegia, indiferent dacă suntem tineri sau vârstnici.

Locuitorilor li s-a cerut să rămână acasă, în stradă a fost o masivă desfăşurare de forţe de poliţie şi ambulanţe, chiar și o echipă de deminare, iar elicoptere ale forțelor de ordine și serviciilor medicale au survolat zona până târziu în noapte. Conducerea poliţiei norvegiene a decis că agenţii, de obicei neînarmaţi, vor purta temporar arme în întreaga ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite