Nopți toride în Danemarca. Cei mai fericiți oameni din lume sunt afectați de insomnie

2 august 2018, 10:56

Unul din motivele nivelului ridicat al fericii în Danemarca este echilibrul corect dintre muncă și viață, care le permite oamenilor să-si facă timp pentru familie și prieteni. Evident, dincolo de nivelul ridicat al PIB. Valul prelungit de căldură pare să rupă acest echilibru, întrucât  mulți danezi nu pot dormi.

După 7 nopți cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius, au recurs la metode inedite ca să alunge insomnia. Acest cuplu de vârstnici doarme într-un miniadăpost de lemn, în curte.

„Este uimitor să te trezeşti dimineaţa în cântecul păsărilor. O mierlă cântă chiar pe acoperişul casei”

Alții țin permanent pe lângă ei sticle cu apă rece. Nici tinerii nu pot adormi chiar dacă petrec mai multe ore în fața televizorului. La cerere, sălile de sport au și program nocturn.

„Am prea multă energie, aşa că am venit să mă menţin în formă. Poate voi reuşi să adorm mai târziu dacă sunt mai obosit când ajung acasă”

Peisajul verde crud din Danemarca a devenit galben în multe regiuni din cauza arșiței. Astfel de imagini au fost surprinse din satelit de Agenția Spațială Europeană în mai multe țări din centrul și nordul continentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite