Nominalizări BAFTA 2018: „God’s Own Country“, cu românul Alec Secăreanu, concurează pentru titlul de Cel mai bun film britanic

9 ianuarie 2018, 21:03

Lungmetrajul, nominalizat de BAFTA pentru cel mai bun film, este foarte autentic, actorii au trebuit să înveţe şi să practice muncile la fermă, inclusiv să ajute la naşterea unui miel, scenă de altfel filmată.

Marele favorit este Shape Of Water, care va avea premiera în România abia luna viitoare. Este o ficţiune din timpul Războiului Rece, cu un laborator guvernamental secret, experimente ciudate şi o angajată care nu poate vorbi.

Pelicula este nominalizată la 12 categorii, inclusiv cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cel mai bun film – premiu pe care l-a obţinut deja la Globurile de Aur.

Un alt favorit, cu nouă nominalizări, este Ziua Decisivă (The Darkest Hour) despre fostul premier Winston Churchill, cu un Gary Oldman de nerecunoscut în rolul principal. Actorul povestea că a stat câte cinci ore la machiaj înainte de filmare.

După filmele Dunkirk şi Churchill, „Ziua decisivă” este cea de-a treia producţie în mai puţin de un an despre momentul crucial din 1940, când Marea Britanie a trebuit să ia decizii grele în cel de-al doilea Război Mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al Premiilor BAFTA, cu şapte trofee