Nokia concediază 4.000 de oameni din fabricile din Ungaria, Mexic şi Finlanda

8 februarie 2012, 11:42

Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat că ar putea să renunţe la 4.000 de angajaţi de la fabricile din Ungaria, Mexic şi Finlanda, ca urmare a încercării de a reduce costurile de producţie.

Aceasta ar fi una dintre cele mai mari reduceri de personal realizate de companie până în prezent.

„În urma acestor planuri, numărul etapelor de producţie şi volumul de muncă de la Komarom (Ungaria), Reynosa (Mexic) şi Salo (Finlanda) se vor reduce substanţial. Schimbările vor afecta un total de aproximativ 4.000 de angajaţi”, precizează compania.

Măsurile anunţate de Nokia vin ca urmare a planului de revizuire a operaţiunilor de producţie de smartphone-uri anunţat  în septembrie anul trecut şi au ca scop creşterea competitivităţii companiei în piaţa mondială de telefonie mobilă.

Asamblarea dispozitivelor Nokia este aşteptată să fie transferată în Asia, unde sunt principalii furnizori de componente al Nokia.
„Prin asamblarea dispozitivele în Asia ne vom îmbunătăţi prezenţa în piaţă. Fiind mai aproape de furnizori, credem că vom putea aduce inovaţii în piaţă mai repede şi vom deveni mai competitivi”, a declarat Niklas Savander, vicepreşedinte executiv în cadrul Nokia, citat de Bloomberg.

Vânzările de smartphone-uri Nokia au scăzut anul trecut cu 25%, până la 77,3 milioane de unităţi după ce utilizatorii au început să se ferească de sistemul de operate Symbian.

În septembrie 2011, Nokia a anunţat că închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi îşi mută afacerea în China. Această măsură a afectat peste 2.000 de oameni. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite