Noile taxe pentru deşeuri au umplut Orşova de gunoaie. Firma de salubritate nu s-a înţeles cu primăria la preţ

27 ianuarie 2017, 21:28

Străzile din Orşova sunt pline de mormane de gunoaie. De zece zile firma de salubritate nu a mai ridicat deşeurile, pentru că primăria şi reprezentanţii acestei societăţi nu s-au înţeles asupra noilor tarife. Iar localnicii abia mai suportă mizeria din oraş.

Locuitorii din Orşova plătesc acum pentru gunoi 7,43 de lei pe lună, de persoană. Firma care colectează vrea dublu. Iar primarul oraşului îi acuză pe reprezentanţii societăţii de abuz.

De la 1 ianuarie, administratorii gropilor de gunoi trebuie să plătească o taxă de 80 de lei pentru fiecare tonă de deşeuri. Aceştia cer tarife mai mari operatorilor care strâng gunoaiele. Şi la rândul lor, firmele vor bani în plus de la populaţie. Totul, din cauză că nu colectăm selectiv şi nu reciclăm.

În acest blocaj au intervenit şi comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi, care au început controale atât la Primăria Orşova, cât şi la operator. Ambele părţi riscă o amendă de până la 100.000 de lei.

Cu o rată de reciclare a deşeurilor de 5%, România e pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. Dar avem ca obiectiv până în 2020 să ajungem la 50%. În caz contrar, ţara noastră riscă sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă