TELEJURNAL REGIONAL

Noi reguli de navigare pe lacurile Tarnița și Fântânele

Amenzi de până la 50 de mii de lei pentru cine nu va respecta noile regulile de navigare pe lacurile Tarnița și Fântânele. Reglementările au fost publicate de curând, iar locuitorii sunt invitați să dezbată public noul regulament pentru cele două acumulări de apă din județ. La finalul lunii, Consiliul Județean Cluj va vota regulamentul în forma finală.

07 Ianuarie 2021, 11:57 (actualizat 07 Ianuarie 2021, 12:14) Știrile TVR |
Reguli noi pentru ambarcatiuni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După interzicerea prin Hotărâre de Guvern a navigației ambarcațiunilor motorizate pe lacurile Tarnița și Fântânele, Consiliul Județean Cluj a elaborat un proiect de hotărâre prin care să reglementeze și să monitorizeze activitatea pe cele două lacuri. O primă regulă va fi reprezentata de delimitarea zonelor lacului Tarnița

ZONA I – care cuprinde zona situată în imediata apropiere a barajului la mai puțin de 200 m pe toată lățimea lacului;

ZONA II – care cuprinde zona plajelor I,II,III,IV si V la o distanță de 50 m de la mal spre interiorul lacului;

ZONA III – care cuprinde toate celelalte enclave și aducțiuni, inclusiv coada lacului

Pentru protejarea sursei de apă potabilă a județelor Cluj și Sălaj, se interzice accesul, navigarea și acostarea ambarcațiunilor și desfășurarea oricărei activități, în ZONA I. Navigarea este interzisa și în zona 2, însă parțial, pentru că va fi permisă doar placarea sau acostarea ambarcațiunilor de la sau la pontoane, însă cu viteză redusă. Singurele ambarcațiuni premise pe Tarnița vor fi cele fără motor cu carburanți fosili.

În regulamentul pentru lacurile Tarnița și Fântânele sunt prevăzute și amenzi între 3.000 lei și 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei până la 50.000, pentru persoane juridice.

Regulamentul aflat in dezbatere publica poate fi consultat pe site-ul Consiliul Judetean pana pe data de 23 ianuarie. Dupa modificarea acestuia in functie de propunerile si sugestiile cetatenilor, regulamentul va fi supus votului consilierilor judeteni.

reporter:

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 17°C
IASI 26°C 16°C
CLUJ 23°C 17°C
CONSTANTA 24°C 17°C
CRAIOVA 29°C 18°C
BRASOV 26°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI