Noii recruți ruși rămân cu gaură în buget. Guvernul nu le va deconta celor mobilizați banii cheltuiți pe uniforme, medicamente și alte echipamente

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
6 octombrie 2022, 16:36

Iată mai jos răspunsul oferit la întrebarea adresată pe acest portal web: „Vor fi decontate cheltuielile pentru achiziționarea de uniforme și medicamente de către mobilizați?”

Răspunsul: „Celor vizați de mobilizare li se asigură tot ceea ce este necesar pentru efectuarea serviciului, inclusiv uniforme, echipament etc. De aceea, achiziționarea de către mobilizat a unor elemente suplimentare de uniforme, echipament, medicamente etc. reprezintă inițiativa sa personală, iar compensarea acestor cheltuieli nu este prevăzută.”

Meduza reamintește că după începerea mobilizării, recruții au afirmat în mai multe rânduri că au fost forțați să-și cumpere singuri echipamente, echipament de călătorie și medicamente și s-au plâns și de condițiile de viață din perioada care precede trimiterea pe front.

CITIȚI ȘI: Mitraliere ruginite, dormitoare fără paturi, penurie de truse medicale. Mărturiile video ale noilor recruți surprind starea jalnică a armatei ruse

Hainele pentru recruți sunt colectate de rude și voluntari. Autoritățile unor regiuni au anunțat că le vor asigura mobilizaților saci de dormit și haine călduroase. În Crimeea anexată, recruților li se vor cumpăra veste antiglonț, căști și echipamente de comunicare. La rândul său, guvernul Federației Ruse le-a acordat regiunilor dreptul de a achiziționa materiale și echipamente pentru armată, la cererea Ministerului Apărării.

Pe 5 octombrie, șefii comisiilor pentru apărare și securitate ale Dumei de Stat, Andrei Kartapolov și Vasili Piskarev, s-au adresat procurorului general, Igor Krasnov, cerându-i să se ocupe de chestiunea aprovizionării spatelui armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă