Noii parlamentari și-au ales conducerea și au împărțit comisiile. Senatul are în premieră o femeie președinte. Diana Șoșoacă va fi şefa comisiei de cercetare a abuzurilor

22 decembrie 2020, 20:34

Șefii celor două camere ale parlamentului au fost aleși târziu după miezul nopții și după discuții aprinse și acuzații. La Camera Deputaților, deputatul Aur Lucian Feodorov, care a condus ședința ca decan de vârstă, a închis dezbaterile imediat după validarea mandatelor, pe motiv de oboseală.

Reprezentanții AUR au acuzat PNL și PSD că s-au înțeles ca să aleagă conducerea camerei și au părăsit sala.

Plenul și-a continuat procedurile cu alt președinte, desemnat în ordinea vârstei. Iar Ludovic Orban a fost ales președinte după ora 2.00.

La Senat lucrurile au mers mai repede, iar Anca Dragu, reprezentantul USR PLUS, este noul președinte. Și prima femeie care ocupă această funcție.

Partidele din parlament și-au împărțit și șefiile comisiilor permanente. După ce PSD a amenințat că va bloca reunirea noului Parlament, social democrații au primit conducerea mai multor comisii importante.

Liderii AUR sunt nemulțumiți de modul în care s-a făcut împărțirea. La Senat, Alianței pentru Unirea Românilor i-au revenit comisiile pentru diaspora și abuzuri, iar la Camera Deputaților, cele de constituționalitate și egalitate de șanse.

Și Birourile permanente au fost votate. Iar Alexandru Rafila este unul dintre cei patru vicepreședinți ai Camerei Deputaților. Parlamentul rezultat în urma alegerilor din 6 decembrie a fost legal constituit luni seara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite