Noiembrie începe cu zile călduroase. Meteorologul Meda Andrei ne oferă prognoza actualizată pentru următoarea lună

29 octombrie 2022, 13:06

Ultimele zile din octombrie şi primele zile din noiembrie vor aduce o vreme, în general, caldă în aproape toate regiunile, în timp ce, din punct de vedere pluviometric, ploile vor fi în mare parte slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse.

„Temperaturile deosebit de ridicate sunt determinate de circulația aerului. Vremea caldă va persista și pe parcursul săptămânii viitoare, dar sunt semnale că spre sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile vor scădea, dar și așa vor rămâne peste valorile normale pentru această dată. Dacă acum avem abateri  față de medie de 5 – 10 grade, spre sfârșitul săptămânii acestea ar putea să fie mai mici, adică de 3-5 grade.

Luna noiembrie va avea temperaturi ridicate cam în tot intervalul, dar vor fi și zile răcoaroase asemănătoare cu luna octombrie și destul de puține ploi.

Precipitațiile vor fi prin partea de nord, vest și centrul țării, în aceste zone vor fi cu probabilitatea mai mare. Vor fi și pe partea de sud și sud-est, dar mai puține. Vorbim însă de deficit de precipitații.

Despre ger ar trebui să vorbim după jumătatea lunii noiembrie. Iarna, din primele estimări, pare a avea mai multe zile cu temperaturi ridicate, dar nu se exclud intervalele cu ger. Este posibil ca în zonele joase de relief să avem în decembrie chiar ploi și lapoviță, iar din a doua jumătate a lunii ianuarie putem să avem mai multă ninsoare. Nu excludem și episoade cu viscole sau nopți geroase cu temperaturi de minus 10 grade, dar vor fi mai puține astfel de nopți  comparativ cu iernile anterioare”, a spus meteorologul Meda Andrei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă