LUMEA AZI

Noi tratamente pentru cancer. Ingineria genetică ajută la tratamente țintite

Ingineria genetică a adus într-un spital american speranța pentru bolnavii de cancer. În loc să fie supuși unor intervenții chirurgicale urmate de cure de chimioterapie, bolnavii primesc tratamentul corespunzător determinat de mutațiile genetice și studiul genetic al celulei canceroase.

04 Noiembrie 2017, 09:10 |

Alison Cairnes avea o tumoră între stomac și esofag. Boala îi atinsese deja ficatul, plămânii și nodulii limfatici. Șansele ei de supraviețuire erau aproape nule. A refuzat toate tratamentele tradiționale. În schimb, au fost testate celule canceroase din organism.

După ce au studiat celulele canceroase din punct de vedere genetic, doctorii de la Universitatea din San Diego, California, au identificat pentru Alison două medicamente care se potriveau mutațiilor genetice, dar nu erau indicate în tratamentul acestui tip de cancer.

Peste Ocean, în Polonia, oamenii de știință au descoperit că fluidele produse de râme dau rezultate promițătoare în tratarea cancerului pulmonar.

Râmele consumă ciupercile din sol, bacteriile și resturile vegetale și au capacitatea să digere orice microorganism. Să supraviețuiești într-un asemenea mediu e nevoie de un sistem imunitar de fier pe care nevertebrata și l-a dezvoltat în timp.

Centrul de comandă se află în intestin, care produce substanțe biodistructive și antibiotice. Lichidul extras direct din râmă și încălzit până la 70 de grade Celsius s-a dovedit deosebit de eficient în cancerul pulmonar. În 80 la sută din testele de laborator, substanța astfel obținută a ucis celulele canceroase.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI