Noi tensiuni SUA-Rusia. Washingtonul cere Moscovei să închidă consulatul din San Francisco și două anexe diplomatice

1 septembrie 2017, 15:40

Măsura Departamentului de Stat este motivată de aşa-numitul „spirit al parităţii” şi reprezintă o altă etapă a tensiunilor diplomatice dintre SUA şi Rusia.

În iulie, preşedintele Putin le-a cerut americanilor să reducă la 455 numărul diplomaţilor pe care îi au în Federaţia Rusă, adică egal cu cel al diplomaţilor ruşi din SUA.

Departamentul de Stat a fost nevoit să-şi retragă din Rusia 755 de diplomaţi şi să abandoneze luna trecută două sedii diplomatice din apropierea Moscovei.

Şeful diplomaţiei ruse a declarat într-o convorbire telefonică cu Rex Tillerson, omologul său american, că Moscova va analiza măsurile cerute de SUA privind consulatul şi anexele diplomatice şi va anunţa un răspuns.

Congresul american a votat în iulie noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Fostul preşedinte Barack Obama a fost primul care a anunţat, pe finalul mandatului, expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi şi sancţiuni în legătură cu mai multe entităţi ruse, ca ripostă faţă de atacurile cibernetice susţinute de Moscova în campania electorală din SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite