Noi tensiuni politice la Chişinău. Socialiştii au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu

8 noiembrie 2019, 14:57

Tensiune uriașă la Chișinău. Socialiștii au depus în parlament o moțiune de cenzură împotriva guvernului din care fac și ei parte. Scandalul s-a amplificat după ce premierul Maia Sandu şi-a asumat răspunderea în parlament pentru modificarea legii Procuraturii.

În esență, ea urma să propună candidații pentru funcția de șef al Procuraturii Generale. Președintele Igor Dodon a cerut retragerea legii. Mai mulți ambasadori, printre care și cel al României, au făcut apel la găsirea unei soluții care să asigure stabilitate politică.

ACTUALIZARE Socialiştii din Republica Moldova au înaintat o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul guvern ar fi neconstituţional şi ar contraveni normelor internaţionale. Preşedinta Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a solicitat Comisiei juridice ca în decurs de trei zile sa examineze moţiunea şi să convoace şedinţa Biroului permanent pentru a stabili data examinării moţiunii în plenul Parlamentului.

PSRM şi ACUM sunt la cuţite, după ce nu au putut împărţi fotoliul de procuror general. Negocierile în cadrul coaliţiei de guvernare au început în această dimineaţă şi nimeni nu vrea să cedeze. De altfel, au fost aduse în discuţie mai multe scenarii. Primul ar fi că premierul îşi retrage asumarea politică asupra proiectului privind numirea procurorului general. În cazul în care nu se va face acest lucru, socialiştii lui Igor Dodon sunt dispuşi să depună o moţiune de cenzură ca să dea jos guvernul Sandu, pe care tot ei l-au învestit acum cinci luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite