Noi tehnologii în domeniul gastronomiei și panificației la expoziția Gastropan din Brașov

18 martie 2023, 17:54

În programul expoziției sunt organizate concursuri grupate în trei secțiuni – panificație-patiserie, cofetărie și gastronomie. Azi, a fost ziua în care brutarii au pregătit produse de panificație care să se înscrie într-o anumită temă.

Claudia Popa, inginer industrie alimentară, coordonator concurs: „Brutarii au avut ocazia de a obține pâini cu adaos de semințe funcționale. La a doua categorie, produse de patiserie cu rol funcțional”

Juriul evaluează mai multe caracteristici ale produselor.

Daniela Voica, președinte juriu: „Ne uităm la caracteristicile organoleptice, ne uităm la aspectul exterior al produsului. Și nu în ultimul rând îl gustăm și verificăm caracteristicile gustative.”

O echipă de brutari din Banat a vrut să impresioneze juriul cu o pâine inedită, care conține prune și nuci. Și care poate fi consumată și ca desert.

Raluca Maria Ardelean: „Eu zic că e sățioasă, are fibre, are câteva elemente din nucă, care cumva ne energizeaza și poate fi folosită ca o pâine de mic dejun, și, dacă se simte nevoia, putem adăuga un pic de miere de albine.”

Înghețata artizanală are un rol special în ediția Gastropan din acest an. Standurile de gelaterie atrag cei mai mulți poficiosi, care pot degusta orice li se pare mai interesant.

Un preparat bun trebuie să aibă ingrediente de calitate, dar și bine dozate și folosite după reguli precise. O firmă din Cluj a creat o aplicație care îi ajută pe brutari să gestioneze eficient materiile prime.

Sorin Sabău, product manager al aplicației: „Selectează un produs. Introduc numărul de bucăți pe care vor să-l execute și aplicația le va oferi automat o rețetă, pe care trebuie să o urmeze. Nu mai trebuie să știe rețeta, să-și ia notițe.”

Producătorii de tehnologii și-au prezentat oferte care mai de care mai inovative, gândite pentru a reducere consumul de timp și energie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite